„Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni"

Mobirise

Sarbatoarea Martisorului

Mobirise

În tradiția poporului nostru, Mărțișorul, simbol al primăverii, marchează momentul în care, după lunile de hibernare invernală, natura reîncepe să trăiască; un prilej pentru toți românii din țară și din diaspora să transforme acest fenomen într-o zi de sărbătoare în care fetelor și femeilor li se dăruiesc mici obiecte artizanale, însoțite de specificul șiret în două culori: alb-roșu, o metaforă a triumfului vieții, a reînnoirii, a renașterii.

Mobirise

Părtașă la conservarea și la perpetuarea acestei tradiții, Asociația RomÉtoile îi dedică o sâmbătă specială, organizând pe 11 Martie, la Bruxelles, a doua ediție a "SĂRBĂTORII MĂRȚIȘORULUI", un eveniment la care toți românii din Belgia sunt invitați să petreacă împreună cu artiștii care vor urca pe scenă (interpreți de muzică și de dansuri populare), cu artizanii și comercianții de produse tradiționale, prezenți în această zi în zona Pieții Sainte-Catherine (pe esplanada ATLAS STREET ART, la capătul opus al bisericii, cca 300 de metri de clădire, exact pe locul unde a fost amplasat/ă caruselul/roata, pe timpul sărbătorilor de iarnă).

Festivitatea își va deschide porțile la 10:00, ora la care comercianții își vor expune produsele sau articolele artizanale românești, și va continua până la 22:00, programul artistic cuprinzând un MATINEU, susținut de mici steluțe din diaspora:  
Frații Ely și Patrick Pandelescu, Grupul de copii MIORIȚA, al Bisericii Ortodoxe din Uccle, Copiii Clubului AMICAL KARATE, antrenați de sensei Marian Petracheși un PROGRAM de CÂNTECE și DANSURI POPULARE, interpretate de:
Alina Spoitoru, Andrada Istrate, Carmen Olaru - acompaniată de Royal Music, Maria Vartolomei, Constantin Lupasco, Ionuț Petreacă, Iulian Ambrosie, Grupul folcloric VATRA STRĂBUNĂ.

Vă așteptăm SÂMBĂTĂ, 11 MARTIE, între 10.00 și 22.00, la esplanada ATLAS STREET ART, să ne bucurăm împreună de sosirea primăverii și să ne dăruim mărțișoare confecționate de talentați meșteșugari.

La deschiderea oficială vor fi prezente personalități ale Ambasadei României - ES doamna ambasadoare Andreea Păstârnac, doamna consul Annelice Șerban și ale Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei. 

Invitați de onoare: ES domnul ambasador Viorel Cibotaru și doamna profesoară Liubovi Cibotaru.

Comercianți participanți:

LA BUNICUȚA
CASA ROMÂNEASCĂ IRIS ROM, Wavre
CUPTORUL lui HAJNI BRASSERIE de TENIS
SLAGERIJ PETRE
MAGIC ROOTS
ALEX WINES CITY WINE
IULIANA CHETRONE
VIOLETA DOLEA RODICA CAZACIUC - Ii și Costume Populare
SPONSORI PRINCIPALI :
- LA BUNICUȚA - EUROTRAVELER
PARTENER MEDIA - TIMPUL BRUXELLESDaca doresti sa sponsorizezi evenimentul poti sa ne scrii si cineva din echipa te va contacta.

Mobirise
DISCLAIMER

Conținutul acestui site web reprezintă doar punctul de vedere al autorilor.
RomÉtoile este o organizație independentă și nu poate fi considerată ca reflectă
punctele de vedere ale unei organizații UE. Toate informațiile, serviciile și comentariile furnizate pe site au doar scop informativ și de autoajutorare și nu sunt destinate
să înlocuiască sfatul juridic profesional. Utilizarea acestui site este supusă Termenilor noștri de utilizare. 

Follow Us
membru al
"International Committee"

DEPARTAMENTUL PENTRU
ROMANII DE PRETUTINDENI
  • Acest proiect se derulează cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (https://dprp.gov.ro/web/)

  • „Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni"

Free AI Website Builder