Societatea Civilă și Integrarea

În Belgia, spre deosebire de alte țări către care românii au emigrat, descoperim că aceștia se împart în două categorii; angajații de la Instituțiile Europene și cei ce lucrează în afara acestor instituții. Rareori aceste două categorii interacționează între ele, acestea având nevoi diferite în privința integrării.


În mod special cei care nu activează în cadrul Instituțiilor Europene, odată ajunși în Belgia, sunt nevoiți să presteze un job sub nivelul de pregătire din țară până la recunoașterea sau echivalarea studiilor sau au fost nevoiți, în mare majoritate, să aleagă statutul de independent pentru a putea lucra legal. Apoi, necunoașterea legislației, a limbii flamande sau franceze este un alt impediment în găsirea rapidă a unui loc de muncă.
Cu ajutorul altor romani care au déjà vechime în Belgia și cunosc mai bine cum se desfășoară viața în regat vom încerca să le punem la dispoziție noilor veniți informații care să îi ajute și să le faciliteze procesul de integrare.

Mobirise
DISCLAIMER

Conținutul acestui site web reprezintă doar punctul de vedere al autorilor.
RomÉtoile este o organizație independentă și nu poate fi considerată ca reflectă
punctele de vedere ale unei organizații UE. Toate informațiile, serviciile și comentariile furnizate pe site au doar scop informativ și de autoajutorare și nu sunt destinate
să înlocuiască sfatul juridic profesional. Utilizarea acestui site este supusă Termenilor noștri de utilizare. 

Follow Us
membru al
"International Committee"

DEPARTAMENTUL PENTRU
ROMANII DE PRETUTINDENI
  • Acest proiect se derulează cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (https://dprp.gov.ro/web/)

  • „Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni"

HTML Creator