Mobirise

Festivalul PORTULUI TRADITIONAL din ROMAIA

„Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni"

Mobirise

Laura Lavric, din nou, la Bruxelles!

În urma meritatului succes din cadrul primei ediții „Romanian Street Food Festival”, Laura și Victor Lavric se întorc la Bruxelles, pentru a urca pe scena celui mai mare eveniment cu tematică etnografică, dedicat tradiționalului nostru port popular.
Un eveniment RomÉtoile, organizat cu sprijinul Primăriei Berchem-Sainte-Agathe, care va avea loc în Place Roi Baudouin, pe 13 și pe 14 Mai, 2023.

RomÉtoile susține munca meșterilor artizani și îi apreciază pe cei care le poartă podoabele vestimentare în Belgia! 

Vă așteptăm cu drag alături de noi, în cele două zile de sărbătoare, îmbrăcați în costumul popular specific zonei din care proveniți. Un bun prilej pentru a prezenta, cu demnitate și mândrie, întregii comunități de români, un mic simbol al străvechilor tradiții și al măiestriei mamelor sau bunicilor noastre în cusutul pânzei, cu acul și cu firul de bumbac.
Cei care doresc să urce pe scenă, pentru a spune câteva cuvinte despre costumul traditional purtat cu această ocazie, sunt rugați să ne contacteze, pentru a fi înregistrați pe lista de prezentare, la adresa de e-mail:  contact@rometoile.org 

RomÉtoile încurajează noile talente!

Cele care vor da startul festivalului dedicat ZILEI NAȚIONALE A PORTULUI TRADIȚIONAL DIN ROMÂNIA vor fi micile noastre steluțe, copii români stabiliți în Belgia, mini artiști la început de drum.
De aceea, părinți, bunici, unchi, dacă aveți în familiile dumneavoastră fii, fiice, nepoți sau nepoate cu un talent deosebit (la muzică, dans, poezie, sport), copii cu vârste între 4-18 ani, dornici să debuteze sau să se afirme și pe scena festivalului nostru, Sâmbătă -13 ori Duminică -14, de la 11:00 la 13:00, sunteți invitați să ne trimiteți o scurtă prezentare a aptitudinii sale la: contact@rometoile.org, iar noi vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. 

RomÉtoile promovează produsele alimentare autentice și arta culinară românească!

-Dacă ești proprietarul unui restaurant și dorești să-ți faci cunoscute bucatele în comunitatea românească din Belgia,
-dacă ai un magazin alimentar și vrei să-ți vinzi produsele în cadrul evenimentelor RomÉtoile,
-dacă ai un atelier de producție (carmangerie, brutărie, patiserie, cofetărie), sau un bar pe care dorești să-l promovezi cu ajutorul unui stand de tip "ONLY DRINKS ".

RomÉtoile acceptă parteneriate financiare, în schimbul sponsorizării propriilor activități.
Dacă ai o afacere sau un proiect finalizat, pe care vrei să le promovezi și nu găsești o modalitate pentru a o face, poți să sponsorizezi, parțial sau integral, acest eveniment, iar noi vom vorbi despre activitatea ta sau o vom publicita.
Detalii disponibile la aceeași adresă de e-mail: contact@rometoile.org 

Mulțumiri speciale îi adresăm doamnei Clementina Ulmeanu și domnului primar Christian Lamouline pentru sprijinul și deschiderea de care au dat dovadă în soluționarea solicitării noastre.


Important!

-Data limită a înscrierilor, pentru toate categoriile mai sus menționate, este 17 Aprilie, iar locurile, limitate. De aceea, cum o spune și zicala: „Primul venit e primul servit!”
-Preț de intrare, pentru vizionarea spectacolului și pentru accesul la standurile comerciale, 1€ (un euro!).

Parteneri media: Timpul Bruxelles
Sponsori permanenți ai RomÉtoile Asbl:
Restaurant LA BUNICUȚA
Mona Print
Vertech
Eurotraveler

Sponsor al festivalului: @LoterieNationaleLoterij 


Mulțumirile noastre jucătorilor și @LoterieNationaleLoterij, care susține în acest an, pentru prima dată, ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI TRADIȚIONAL DIN ROMÂNIA.

Mobirise
DISCLAIMER

Conținutul acestui site web reprezintă doar punctul de vedere al autorilor.
RomÉtoile este o organizație independentă și nu poate fi considerată ca reflectă
punctele de vedere ale unei organizații UE. Toate informațiile, serviciile și comentariile furnizate pe site au doar scop informativ și de autoajutorare și nu sunt destinate
să înlocuiască sfatul juridic profesional. Utilizarea acestui site este supusă Termenilor noștri de utilizare. 

Follow Us
membru al
"International Committee"

DEPARTAMENTUL PENTRU
ROMANII DE PRETUTINDENI
  • Acest proiect se derulează cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (https://dprp.gov.ro/web/)

  • „Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni"

Offline Website Creator